Zepia

”Jag har ett lättare namn som gör att era tungor inte behöver fastna i gommen på er. Zepia är vad jag vill heta. Det är ett högt vibrerande namn, fullt med energi och kraft! Och det påminner lite om mitt namn som jag hade tidigare, Zenapsius, i mitt förra liv med min förra Matte.

Jag är så glad och tacksam över att jag har fått följa med Chitscha till hennes gamla hem.
Jag känner mig som den lyckligaste katten på Jorden! Men jag hoppas att Senaya och jag kan få träffas på tu man tass.”

Vildkatten Zenapsius levde, som sagt, under många år tillsammans med Snothie och Matte på landet och hade mellan besöken ett eget vildsint liv när han gav sig iväg på vidsträckta äventyr och uppdrag. Men cirka ett halvår innan Snothies död, var Zenapsius plötsligt försvunnen. Kontakten var bruten ända tills en dag när vi kommunicerade med Snothie via Krakel och Snothie berättade att Zenapsius var tillsammans med honom, ”hemma” i deras dimension. Zenapsius berättade exakt hur hans dramatiska död hade gått till (men den fascinerande berättelsen får ni läsa om i boken!) och hur även han skulle komma tillbaka för att fortsätta arbetet.
”Jag vet att Snothie kommer ner tillsammans med en hona nästa gång för det är redan bestämt. Och den katten är redan klar för att komma ner med Snothie. De ska jobba i par den här gången. Men jag är välkommen som en i teamet har de sagt!”

Det visade sig sedan att Zenapsius föddes i kullen jämte Snothie/Senaya och Xinsa – och som syster till Krakel/Chitscha. Alla föddes denna gång som honor. Och Zenapsius valde namnet Zepia.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå