Zimba

”Som en från Lejonfolket så har jag uppgifter som måste utföras på den här resan. Och det innebär att jag behöver tillgång till natur, men även till bra punkter för att tanka ner information. Jag kan också användas som en ambassadör för katter. Jag är social och tycker om människor”

Zimba är en fantastisk herre som flyttade till oss oktober 2016 då 9 år gammal. Hans namn var då Santo och han hade levt som innekatt hela sitt liv hos sin dåvarande matte.

Alla de 9 åren som innekatt hade satt sina spår. Han hade svårt att ta ner ”kattsjälen” och vågade inte följa med till skogen. Jag tog beslutet att bära Zimba den korta bilvägen till skogen och vid andra försöket så lyckades jag hålla honom hela vägen fram och vid en stor tall så släppte jag ner Zimba försiktigt. Med oss är alltid våra två hundar som undrade nyfiket vad jag höll på med.

Zimba tittade på tallen och lade sin nos på stammen och stod i trans en bra stund. Det var som att dra upp en rullgardin! Han fick kontakt med sin underbara fantastiska kattsjäl och nu blev han KATT i alla sinnen! Efter erfarenheten om världen utanför så ville Zimba följa med på varje hundpromenad under morgon och kväll.

Zimba hade inte åkt bil så många gånger under sina 9 år, fick snabbt vänja sig vid att åka bil eftersom jag har djurkommunikations kurser en del i Småland. Det har gått väldigt smidigt. Han ligger tyst och stilla. Väl framme på kursgården så får han gå lös direkt från bilen och han KAN klockan precis som alla katter KAN. Sista dagen så infinner han sig alltid i tid för att följa med hem igen. En frihet som alla katter faktiskt är värda att få.

En kväll när Zimba lade sig bredvid mig så sa han att det är lite trist att vara ensam katt eftersom vi är hemifrån mycket. Och att han gärna ville ha en kattkompis.
Sagt och gjort, vi började leta efter en bra kompis till Zimba och efter 2 månaders letande och besökande hos kattungar, omplaceringskatter m.m så hittade vi Lokatten Doris på webben.
Läs mer om Doris under hennes rubrik.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå